Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fagyira fel!

Ha nyár, akkor fagyi! Ehhez kétség nem fér, sőt, akár otthon is elkészíthetjük a kedvenc nyári finomságunkat. A “jeges nyalat” a nyár elmaradhatatlan kelléke. Minden ízben isteni lehet és persze otthon is könnyedén elkészíthetjük.

Bár talán trónjáról letaszíthatatlan a csokifagyi, ilyenkor érdemes a gyümölcsöket is belecsempészni a fagyiba.

Sokat könnyíthet, ha van fagylaltkészítő gép a háztartásban, de akkor sem kell elkeseredni, ha nincs, hiszen egy finom fagyi gép nélkül is elkészíthető.

Ha mi készítjük a saját fagyinkat, fontos előny lehet, hogy szabályozhatjuk a bele kerülő cukor mennyiségét, illetve akár kombinálhatjuk úgy is a gyümölcsöket, hogy ne, vagy csak minimálisan kelljen cukrot adnunk az otthon készült nyalánksághoz. Ha például a banánt házasítjuk más gyümölcsökkel, akár egy pici méz is elégséges lehet édesítés gyanánt.

 

Ha két legyet szeretnénk ütni egy csapásra, azaz szeretnénk valami egyszerű klasszikust kombinálni a nyári gyümölcsözönnel, az is könnyedén megoldható. Egy jó minőségű fagylatporral megteremthetjük az alapot, és feldobhatjuk az elkészült finomságot szinte bármilyen idénygyümölccsel.

A vanília mellé kiválóan passzol a málna, eper, áfonya, szeder, barack, a csokifagyinak pedig régi és hű társa például a meggy, de a cseresznyével is remek párost alkothatnak.

A gyümölcsöket nyersen is a fagyihoz tehetjük, de készíthetünk belőlük egy kevéske cukorral kiváló gyümölcsös öntetet is, mellyel igazán különlegessé tehetjük a végeredményt.

Ha nincs időnk vagy kedvünk a konyhában szorgoskodni akkor sem kell kétségbe esnünk: a legegyszerűbb hűvös finomság, ha jó minőségű gyümölcslevet jégkrém formákba öntünk és betesszük a mélyhűtőbe. Isteni hűsítő uzsonna lehet és a kicsik végtelenül hálásak lesznek érte.

Ilyenkor nyáron nincs más dolgunk, mint bátran kísérletezni az ízekkel, gyümölcsökkel. Abban biztosak lehetünk, hogy próbálkozásainkat lelkes és csillogó gyerekszempárok fogják meghálálni.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!