Fagyira fel!
2019. június 12.Ha nyár, akkor fagyi! Ehhez kétség nem fér, sőt, akár otthon is elkészíthetjük a kedvenc nyári finomságunkat. A “jeges nyalat” a nyár elmaradhatatlan kelléke. Minden ízben isteni lehet és persze otthon is könnyedén elkészíthetjük.
Házi készítésű fagyi előnyei
Bár talán trónjáról letaszíthatatlan a csokifagyi, ilyenkor érdemes a gyümölcsöket is belecsempészni a fagyiba.
Sokat könnyíthet, ha van fagylaltkészítő gép a háztartásban, de akkor sem kell elkeseredni, ha nincs, hiszen egy finom fagyi gép nélkül is elkészíthető.
Ha mi készítjük a saját fagyinkat, fontos előny lehet, hogy szabályozhatjuk a bele kerülő cukor mennyiségét, illetve akár kombinálhatjuk úgy is a gyümölcsöket, hogy ne, vagy csak minimálisan kelljen cukrot adnunk az otthon készült nyalánksághoz. Ha például a banánt házasítjuk más gyümölcsökkel, akár egy pici méz is elégséges lehet édesítés gyanánt.
Dobjuk fel gyümölcsökkel
Ha két legyet szeretnénk ütni egy csapásra, azaz szeretnénk valami egyszerű klasszikust kombinálni a nyári gyümölcsözönnel, az is könnyedén megoldható. Egy jó minőségű fagylatporral megteremthetjük az alapot, és feldobhatjuk az elkészült finomságot szinte bármilyen idénygyümölccsel.
A vanília mellé kiválóan passzol a málna, eper, áfonya, szeder, barack, a csokifagyinak pedig régi és hű társa például a meggy, de a cseresznyével is remek párost alkothatnak.
A gyümölcsöket nyersen is a fagyihoz tehetjük, de készíthetünk belőlük egy kevéske cukorral kiváló gyümölcsös öntetet is, mellyel igazán különlegessé tehetjük a végeredményt.
A legegyszerűbb hűsítő
Ha nincs időnk vagy kedvünk a konyhában szorgoskodni akkor sem kell kétségbe esnünk: a legegyszerűbb hűvös finomság, ha jó minőségű gyümölcslevet jégkrém formákba öntünk és betesszük a mélyhűtőbe. Isteni hűsítő uzsonna lehet és a kicsik végtelenül hálásak lesznek érte.
Ilyenkor nyáron nincs más dolgunk, mint bátran kísérletezni az ízekkel, gyümölcsökkel. Abban biztosak lehetünk, hogy próbálkozásainkat lelkes és csillogó gyerekszempárok fogják meghálálni.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!