Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fűszerezd szabadon!

A fűszerek tényleg minden ételtípust fel tudnak dobni. Az édes ízekhez is kiválóan társíthatók. Te próbáltad már? Mutatunk pár izgalmas ötletet.

A fűszereket legtöbbször inkább sós karakterű ételekkel kapcsoljuk össze, holott, ha egy kicsit tágítjuk a fűszerekkel kapcsolatos tudásunkat és megszokásaink horizontját, újabb izgalmas ízkalandokban lehet részünk.

Nyáron tobzódhatunk a szezonális gyümölcsökben, de ha már épp sütünk valamit, nézzünk körül kicsit a fűszerkertben is. Nyáron a befőzés lehet az egyik fő tevékenység a szezonális konyhában, és ilyenkor is bátran bevethetjük a zamatos gyümölcsök mellé a friss fűszereket is.

Vannak persze olyan fűszerek, amelyekről rögtön az édességek jutnak az eszünkbe. Ilyen lehet a fahéj, a vanília, a szegfűszeg is. Klasszikus párosnak számít például a szilva és a fahéj násza is.

De nyugodtan lehetünk bátrabbak, ha az ízek párosításáról és felfedezéséről van szó. A klasszikus fűszerek mellé például nyugodtan bevethetjük a hazánkban kicsit kevéssé elterjedt kardamomot is.

Ezeknek a fűszereknek a harmonikus elegye lehet egy-egy mézeskalács-fűszerkeverék, amit nem csak karácsonykor használhatunk, ha ízesíteni szeretnénk a süteményeinket - nyugodtan feldobhatjuk vele akár az idei szilvalekvárunkat is!

Ha pedig tovább variálnánk fűszeres kalandozásainkat, próbáljuk ki a gyömbért is.

Érdemes vele is - akárcsak a fahéjjal - óvatosan bánnunk, mert elég erős fűszer és ha véletlenül többet használunk belőle, mint amit a recept ír, bizony kicsit csípős is lehet a végeredmény.

Ha pedig az eddig felsorolt illatos és buja fűszerek mellett valami hűsítő kiegészítőre vágynánk, érdemes a mentás receptek között körülnéznünk.

Ha tovább bővítenénk az ízpalettát, próbáljuk ki a barackot például egy kis rozmaringgal. Az izgalmas lekvárt később így akár még húsok mellé is kínálhatjuk.

A konyha és a sütés az egyik legkiválóbb terepe a kreativitásunk megélésének. Legyünk kísérletezők és nyitottak, próbáljunk ki új és szokatlan párosokat is.

Neked is van egy szuper recepted a témában?
Töltsd fel oldalunkra!