Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körtés szilvabefőtt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 2000 g-ot kimérünk. A körtét meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk, 2000 g-ot kimérünk belőle.

Elkészítés

A befőtt tartósítót a kimért cukorral elkeverjük, feloldjuk 1,5 l vízben, majd egy nagyméretű főzőedényben felforraljuk. A gyümölcsöket, a citromlevet, a fahéjat és a vanillincukrot a forrásban lévő szirupba tesszük, és újraforrásig főzzük. A gyümölcsöt az előkészített üvegekbe szedjük, majd a forró szirupot a gyümölcsökre merjük, hogy azokat ellepje. Az üvegeket azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Befőtt készítéséhez mindig ép, egészséges és nem túlérett gyümölcsöt használjunk.

A körtés szilvabefőttet túrókrémmel vagy joghurttal rétegezve is tálalhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!