Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bodzaszörp

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bodzaszörp

½ kg bodzavirág (kb.15 szál)
6 liter víz
3,5 kg cukor
60 g citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egészséges virágokat szedünk.

Elkészítés

A bodzavirágot, mikor szedjük, vigyázzunk, hogy minél kevesebb virágport veszítsen, valamint a szárát éles késsel,vagy ollóval vágjuk, így kevesebb virágpor hullik le. Bodzavirágot virágjával lefelé tegyük a vízbe, a szára ne lógjon bele, mert keserű lesz.12 órát hagyjuk a vízben állni. Ezután leszűrjük, majd hozzáadjuk a 3,5 kg cukrot, majd a citromsavat. Tegyük fel főni, állandó kevergetés mellett 30-35 percig. A főzés alatt a szörp szépen kitisztul. Végül belekeverjük a nátrium-benzoátot, majd beleöntjük üvegekbe. Az üvegek alá tegyünk újságpapírt, azok felveszik a hőt, valamint először az üvegbe csak pici szörpöt öntsünk, hogy felvegye az üveg a hőt és ne pattanjon el. Majd száraz dunsztba tesszük őket, jól betakarjuk őket rongyba, hagyjuk természetes szobahőmérsékleten kihűlni.1-2 nap, vagy akár 1 hétig is hagyhatjuk a dunsztba, majd tároljuk a megfelelő helyen.

Tálalás

6 üveg

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.
Bodzaszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!