Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Eperszörp

4,10 kg eperlé
4,10 kg cukor
4 evőkanál citromsav
7,90 kg eper lecsepegtetve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegekre nagyon figyelni kell, az elmosás során. Ezen áll vagy bukik az egész. Mosogatni én hipós vízbe szoktam, az öblögetős vízbe viszont egy pici ecetet teszek. Az ecet természetes baktériumölő és nem káros az emberre. Nagyon jól szárítsuk ki az üvegeket. Készítsünk elő egy 5 vagy 10 literes lábast, amibe belefér a 4,10 kg eperlé, valamint egy vászonzacskót. Egy pár újságpapír.

Elkészítés

7,90 kg epernek leszedem a csumáját, majd alaposan megmosom őket. Majd ráöntök vizet, annyit, hogy éppen ellepje.3 órát hagyom benne állni. Ezután egy vászonzacskóba öntöm az egészet, alá egy nagy tál, és lecsepegtetem, kb.12 óra alatt kicsöpög.12 óra után leveszem a vászonzacskót, ebből lesz a lekvár (ha sok lé csepegett ki, öntök vissza). A tálban lévő eperlevet átöntöm a kikészített edénybe, amiben főzni fogom. A lébe belekeverjük a cukrot, citromsavat, feltesszük a gázra, és elolvasztjuk a cukrot. Ha elolvadt a cukor, felforraljuk, ezzel hőkezelőjük és télre el tudjuk tenni a szörpöt. Miután felforrt belekeverjük a nátrium-benzoátot. Kikészítem a 7x7 dl-es üvegeket én pezsgős üvegekbe szoktam. Újságpapírra teszem őket, ugyanis a papír felveszi a hőt, így nem kell egy tálba meleg vizet kikészíteni és abba beletenni az üvegeket. Ezután minden üvegbe csak egy pici forró szörpöt teszek, majd várok egy pillanatnyit, míg felveszi a hőt az üveg, ezzel a módszerrel nem durran szét az üveg. Teletöltöm őket, majd száraz dunsztba teszem,1-2 nap után miután kihűlt rendesen, mehet a polcra.

Tálalás

7x7 dl szörp jön ki belőle.

Tárolás

Hűvös, száraz helyen tároljuk.
Eperszörp Eperszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!