Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Császármorzsa

20 dkg búzadara
2 dkg liszt
5 dl tej
6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A búzadarát összekeverjük, a lisztel és a tejjel, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük./Én 2 órát hagytam/.
Ha letelt az óra kettéválasztjuk a tojásokat és először a fehérjét kemény habbá verjük 1 vaníliás cukorral, ezután a sárgáját a 20 dkg cukorral és a két vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha kész hozzáadjuk a lisztes búzadarás tejhez, jól összekeverjük és aztán a kemény habot is belekeverjük.
Egy serpenyőbe felolvasztunk 10 dkg vajat és ráöntjük a masszánkat és sütjük, nekem egy idő után nagyon leragadt ezért elővettem egy másik serpenyőt, amibe szintén 10 dkg vajat felolvasztottam és ebbe sütöttem tovább.
40-45 percig sütöttem, míg némelyik picit enyhén megpirult.
Még melegen megszórtam porcukorral.

Tálalás

Én nem lekvárral hanem joghurttal / epres,meggyes/,és vaníliás pudinggal ettem, de lekvárral is lehet.

Alternatív elkészítés

Utólag úgy gondolom, hogy a második serpenyőbe 5 dkg vaj is elég lett volna, és nekem így egy adagba kisütni sok volt, legközelebb inkább 2-3 adagba sütöm ki.
Császármorzsa Császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!