Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés Csillagtallérok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés Csillagtallérok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 35 darabhoz

Tésztához

  • 275 g búzaliszt
  • 150 g Rama Vajas Íz
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc

Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!