Receptek



Hozzávalók
kb. 35 darabhoz
Tésztához
- 275 g búzaliszt
- 150 g Rama Vajas Íz
- 100 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 tojás (közepes méretű)
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
Díszítéshez
- 100 g fehér tortabevonó
- 100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
- 2 doboz Dr. Oetker Csokoládészívek
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Javaslatok, alternatív elkészítés
A sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!