Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor

Krémhez:

3 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 üveg mandula aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A formákat kikenjük.
A sütőt előmelegítjük.
A diót ledaráljuk.

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd vajjal kikent dió sütőformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük őket.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd mandulaaromával ízesítjük.
Ha kihűltek, a diókat a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.

Tálalás

Porcukorba forgatjuk.
Nekem a fenti adagból 55 db dió lett.

Alternatív elkészítés

A sütésnél vigyázzunk, mert nagyon hamar megéghet.
A megkent diók másnapra szépen megpuhulnak.
Mandulák Mandulák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!