Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos linzerszív

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
25 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat, a tojás kivételével, hidegen összegyúrjuk tésztává. Kevés kókuszreszeléket hagyjunk a díszítéshez.
A tésztát fél órára pihentetjük a hűtőben.
Sütőpapíron vagy lisztezett deszkán 5-6mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat belőle.
A formák tetejét megkenjük a tojássárgával, és hintünk rájuk kókuszreszeléket.
180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) 8 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tálalás

60-65 darab

Alternatív elkészítés

5-6 mm-nél nyújthatjuk vékonyabbra, akkor ropogósabb lesz. Bonyolultabb formákhoz a vastagabb verziót ajánlom.
Kókuszos linzerszív Kókuszos linzerszív

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
70 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!