Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes szellemek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

A tojásfehérje masszához:

3 darab tojásfehérje (M-es méret)
1 csipet só
150 g kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)

A tojásfehérjét sóval egy keverőtálban kézi robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük. Miközben a habot verjük a cukrot lassan, folyamatosan hozzáadjuk. Ezt követően hozzáadjuk a Finesse citromhéjat. A tojásfehérje hab, akkor lesz kész, ha a hozzáadott cukor elolvadt és kemény a hab.

A tojásfehérjét egy nagy átmérőjű lyukkal (Ø 12 mm) rendelkező nyomózsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe tetszés szerinti nagyságú kúpokat formázunk és betesszük a sütőbe.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket addig sütjük, amíg egy kicsit megemelkednek és halványsárga színűvé nem válnak. A süteményt a sütőpapírral kivesszük a tepsiből és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kész süteményt Dr. Oetker dekor tollal dekoráljuk. Szemeket és szájakat rajzolunk a szellemekre.

Tipp:

Jól záró dobozban a süteményt kb. 2 hétig lehet tárolni.
Édes szellemek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!