Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Diós fèlhold

Nikol receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1967-nikol
Diós fèlhold
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tèszta

  • 10 dkg finomliszt
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg daràlt dió
  • 1 csipet só
  • 1 kk. Dr. Oetker Sütőpor

Bevonat

  • 4 sárgája
  • 150 g cukor
  • 1/2 vanìlia rúd kikapart magja
  • 2 ek. Forró vìz

Krèm

  • 100 ml tej
  • 150 g dió
  • 100 g csokoládé
  • 1 evőkanál rum
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta

A tojásfehérjét a sóval kemèny habbà verjük.Làgy vajat ès cukrot kihabosìtjuk, adjuk hozzá a lisztet sütőporral, majd a diót ,vanìliàt vègül forgassuk hozzà 3 rèszletben a tojàshabot . Elosztjuk a sütőpapírral bevont 35 x 25 cm-es formában. előmelegített sütőben 25-30 percig 180 ° C-on sütjük.

Bevonat

A sàrgàjàt a cukorral 4-5 percig krèmes habosra keverjük gèpi habverővel.
Hozzàadjuk a forró vizet, elkeverjük.
A sütőből kivesszük az diós tèsztàt , mèg forrón a tetejère öntjük a sàrgàjàs krèmet ès visszatesszük 15-20 percre 140'C ra. Inkàbb szàradni , ne süljön meg nagyon barnàra.
Hagyjuk kihűlni.

Krèm

A tejet vajat cukrot összemelegìtjük.
A diót hozzàadjuk ès kevergetve àtforraljuk, levesszük a tűzről ès belekeverjük a csokit ès rumot.
A krèmet a süti tetejèn elosztjuk, elkenjük egyenletesen.
Hűtőben hagyjuk mìg a krèm megdermed.
Nagyobb pogàcsaszaggatóval fèlholdakat szaggatunk belőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!