Receptek



Hozzávalók
kb. 60 darabhoz
Tepsihez
- sütőpapír
Tésztához
- 200 g búzaliszt
- 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
- 50 g chiamag
- 125 g lágy vaj vagy margarin
- 35 g akácméz vagy agavé szirup
- 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
- 50 g Dr. Oetker Szeletelt mandula
- 1 csipet só
Díszítéshez
- kb. 50 g fehércsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
Tészta:
A mandulát megőröljük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen jó 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kerek kiszúróval (kb. 5 cm ø) először egy tallért szúrunk ki, majd egyesével kb. 15 mm széles kifliket (1. ábra). A kifliket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A kifliket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, és egy kis mélyhűtőtasakba töltjük. Egy kis sarkot levágunk, és a kifliket feldíszítjük (2. ábra).
Javaslatok, alternatív elkészítés
Jól záró dobozban a kiflik kb. 2 hétig tárolhatók.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!