Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darálós keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

125 g vaj
200 g cukor
fél vaníliarúd kikapart magja
1 citrom reszelt héja
2 tojás (M)
125 g darált mandula
350 g finomliszt

Díszítéshez:

színes cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, vaníliát és citromhéjat. Utána hozzáadjuk a tojásokat, mandulát és lisztet. Ezután kb. 1 órát pihentetjük a tésztát (de akár egy egész éjszakát is) a hűtőben.

Formázás + sütés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, alul-felül sütés 170 fokra), a tepsi(ke)t sütőpapírral béleljük ki.
A tésztát darálóba töltjük és kedvünk szerinti formára nyomjuk, majd alakítunk a tepsiben. Sütőtől függően 8-10 perc alatt megsütjük a kekszeket (akkor jó, ha elkezd pirulni a széle, de még nem lesz barna).

Díszítés

Ha elkészültek a kekszek, akkor akár díszítés nélkül is elfogyaszthatóak, viszont csokiba is márthatóak, majd színes cukrokkal is díszíthetőek.
Darálós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!