Zserbó golyó
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Gyors mozdulatokkal begyúrjuk, kigömbölyítjük és hűtőbe tesszük kb.: 1 órára.
Közben elkeverjük a diót és a porcukrot, s kikeverjük a baracklekvárral. Végül rummal ízesítjük.
Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát és négyzet alakúra vágjuk. Minden négyzetbe kb.: 1-1,5 kiskanálnyi töltelék kerül. Az összegyúráshoz átlósan összecsípjük a négy szélét és kigömbölyítjük.
Zsírozott, lisztezett lemezen, 190 C-on nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük.
Teljesen kihűtjük, majd olvasztott csokiba mártjuk.
Rácson hagyjuk megdermedni, s fogyasztható is!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Zserbó golyó
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Gyors mozdulatokkal begyúrjuk, kigömbölyítjük és hűtőbe tesszük kb.: 1 órára.
Közben elkeverjük a diót és a porcukrot, s kikeverjük a baracklekvárral. Végül rummal ízesítjük.
Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát és négyzet alakúra vágjuk. Minden négyzetbe kb.: 1-1,5 kiskanálnyi töltelék kerül. Az összegyúráshoz átlósan összecsípjük a négy szélét és kigömbölyítjük.
Zsírozott, lisztezett lemezen, 190 C-on nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük.
Teljesen kihűtjük, majd olvasztott csokiba mártjuk.
Rácson hagyjuk megdermedni, s fogyasztható is!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?