Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó golyó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kg liszt
40 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
3 dl tej
1 dkg só
2 db tojássárgája

Töltelék:

50 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl rum
annyi baracklekvár, amennyitől összeáll

Máz:

20 dkg olvasztott csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet átszitáljuk.

Elkészítés

A lisztet a felkockázott vajjal elmorzsoljuk. Az élesztőt feloldjuk a hideg tej felével. A maradék tejbe tesszük a tojássárgáját, a sót és a cukrot. A vajas lisztbe krátert készítünk és ide öntjük a két folyadékot.
Gyors mozdulatokkal begyúrjuk, kigömbölyítjük és hűtőbe tesszük kb.: 1 órára.
Közben elkeverjük a diót és a porcukrot, s kikeverjük a baracklekvárral. Végül rummal ízesítjük.
Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát és négyzet alakúra vágjuk. Minden négyzetbe kb.: 1-1,5 kiskanálnyi töltelék kerül. Az összegyúráshoz átlósan összecsípjük a négy szélét és kigömbölyítjük.
Zsírozott, lisztezett lemezen, 190 C-on nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük.
Teljesen kihűtjük, majd olvasztott csokiba mártjuk.
Rácson hagyjuk megdermedni, s fogyasztható is!

Tálalás

Kb.: 70 db

Tárolás

Száraz, hűvös helyen!

Alternatív elkészítés

Isteni finom, akárcsak az eredeti tepsis változat!
Zserbó golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!