Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kosárka mogyorókrémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós kosárka mogyorókrémmel

20 dkg liszt
10 dkg darált dió
12 dkg margarin
6 dkg cukor
1 db tojássárgája

Krém:

3 dl tej

Díszítés:

Tejszínhab
dekorszív
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a többi hozzávalót. A tojást a végén keverem bele, ha nem áll össze a tészta kevés tejfölt adok hozzá. Szép sima tésztát gyúrok, 1 órát pihentetem. Kinyújtom 0,5 cm vastagra és a kosárkaformával kiszaggatom. Előmelegített sütőben 180 C-on 10-15 perc alatt készre sütöm.
Elkészítem a krémport az előírás szerint.
A kihűlt kosárkákba habzsákkal töltöm a krémet, tetszés szerint díszítem.

Tálalás

25 kosárka, némi tészta szokott maradni, amit egyéb formára kiszaggatok, és szintén megsütök.

Tárolás

A töltetlen kosárka hűvös helyen hetekig eláll, megtöltve nyilván csak néhány nap, de gyorsan elfogy :-)

Alternatív elkészítés

Bármilyen más ízű krémporral is készíthető.
Diós kosárka mogyorókrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!