Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Biberle

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

12,5 dkg méz
7,5 dkg barnacukor
2 ek. olaj
20 dkg liszt
1 púpozott tk. Dr. Oetker Sütőpor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék

A töltelékhez:

1 tojásfehérje

Ezenkívül:

sütőpapír a tepsibe
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy edényben keverés közben hevítsük fel a mézet, a cukrot, az olajat, amíg csak a cukor fel nem olvad. A kapott masszát hagyjuk kihűlni. Ezután annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Jelen esetben elég a 20 dkg, de kicsit vizezzük meg a kezünket és úgy dolgozzuk össze teljesen simára, de erőteljesen. Kemény munka, de megéri a fáradságot. Természetesen én a lisztbe kevertem a sütőport, és a mézeskalács fűszerkeveréket. Ezután fóliába vagy papírba csomagolva 1 órát pihentessük a tésztát. A nyers marcipánmasszából formázunk 4 db 30 cm-es rudat. Ezután a tésztát 4 felé osztom, egy kevés liszten 30 x 9 cm-esre nyújtom ki. A marcipán rudat ráteszem, és a szélénél fogva a tésztát megkenem a tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon és feltekerem. A végén is megkenem a tésztát. Mindegyikkel így járok el. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük elő a sütőlemezt vagy a tepsit. Béleljük ki a sütőpapírral és a tekercseket 1 1/2 cm-es darabokon ferdén vágjuk fel kis háromszögekre. A biberlét helyezzük a sütőlemezre, tegyük a sütőbe és 12 perc alatt süssük meg. Ezután tegyük rácsra hűlni, nehogy tovább süssük, mert nem szabad, hogy kiszáradjon. Még világos állapotban kell kivenni a sütőből.
Biberle Biberle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!