Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császár fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Császár fánk

35 dkg liszt
22 dkg margarin
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál rum

A töltéshez:

baracklekvár

A tetejére:

5 dkg fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőporral elkevert lisztet, a margarint és a porcukrot összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot, majd összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor még egy kis rumot teszünk hozzá. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütjük előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc. Két-két karikát összeragasztjuk lekvárral, olvasztott csokival bevonjuk. A fehér csokiból pacákat készítünk rá!

Tálalás

45 -50 db lesz belőle.

Alternatív elkészítés

A sütemény tojás nélküli, és a csokimáz megdermedése után azonnal fogyasztható, vagyis nem kell várni, hogy bepuhuljon, jól elálló sütemény.
Császár fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!