Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés croissant

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoládés croissant

0,5 kg liszt
3 dkg + 25 dkg margarin
3 dkg cukor
2, 5 dl tej
1 tojássárga
2 dkg élesztő
20 dkg csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az anyagokat összegyúrjuk a 3 dkg margarinnal. Kerekre formázzuk, keresztbe bevágjuk, 10 percig pihentetjük.
A bevagdalás mentén négyfelé kihúzzuk a tésztát és a közepére helyezzük a téglalap margarint (25 dkg) a tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk.
Sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint és téglalap alakúra kinyújtjuk.
2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és háromba hajtjuk. 10 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk, ügyelve, hogy a lapok szét ne csússzanak. Négybe hajtjuk.
Megint 10 percet pihen.
8 mm vastagra kinyújtjuk, 15 cm széles csíkokra vágjuk, és egyenlő szárú háromszögekre vágjuk.
A háromszög talpára helyezzük a tölteléket, felcsavarjuk, még 40 percet kelesztjük, megkenjük tojással, közepes lángon gőzös sütőben megsütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.
Csokoládés croissant

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!