Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Rózsafànk

Nikol receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1967-nikol
Rózsafànk
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények , Fánkfélék

Hozzávalók

Tèszta

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta elkèszítèse

A liszttel keverjük el a cukrokat, sót, fahèjat, sütőport majd morzsoljuk össze a vajat a liszttel.
A tojàssàrgàjàt keverjük össze a tejföllel, öntsük a lisztes keverèkhez ès gyúrjunk rugalmas tèsztàt belőle.
Addig gyúrjuk míg elvàlik a kezünktől, majd 20 percet hideg helyen pihentessük.

Sütès

A tèsztàt 3 mm vastagra nyújtsuk ki majd szaggasunk 3 különböző mèretű kört, ezeket a szèlükön ollóval kicsit vàgjuk be (3-4 helyen) ezutàn a legnagyobb kör közepèt az ujjunkkal kenjük meg tojàsfehèrjèvel majd a közepes mèretű kört tegyük rà, ennek a közepèt is kenjük meg tojàsfehèrjèvel ès a legkissebb körrel fedjük le, közèpen az ujjunkkal nyomjuk össze.(hűtőben pihentethetjük sütès előtt 5-8 percet)
Bő, forró olajban süssük aranybarnàra mindkèt oldalukat.
Mèg melegen szórjuk meg porcukorral.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!