Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos crumble

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgabarackos crumble

750 g sárgabarack (kimagozva)
10 g vaj
2 ek. barnacukor

A morzsához:

200 g liszt
50 g zabpehely
60 g cukor
125 g hideg vaj
2 ek. barnacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Elkészítés

Fektessük a barackokat vágott felükkel lefele a tálba, morzsoljuk rá a 10 g vajat és szórjuk rá a 2 ek. barnacukrot.
Tegyük a lisztet, zabpelyhet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba, keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat is a kezünkkel. Vigyázzunk rá, hogy ne olvasszuk fel a vajat a kezünk melegével.
Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét a barnacukorral. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom magában is, de kínálhatjuk fagyival, vagy tejszínhabbal is.
Elkészíthetjük más gyümölccsel is.
Sárgabarackos crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!