Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sárgabarackos crumble

jancsa01 receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/103-jancsa01
Sárgabarackos crumble
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 750 g sárgabarack (kimagozva)
  • 10 g vaj
  • 2 ek. barnacukor

A morzsához

jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Fektessük a barackokat vágott felükkel lefele a tálba, morzsoljuk rá a 10 g vajat és szórjuk rá a 2 ek. barnacukrot.
Tegyük a lisztet, zabpelyhet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba, keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat is a kezünkkel. Vigyázzunk rá, hogy ne olvasszuk fel a vajat a kezünk melegével.
Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét a barnacukorral. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom magában is, de kínálhatjuk fagyival, vagy tejszínhabbal is.
Elkészíthetjük más gyümölccsel is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!