Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szilvás crumble

jancsa01 receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/103-jancsa01
Szilvás crumble
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 750 g szilva (kimagozva, felnegyedelve)
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 tk. fahéj
  • 15 g vaj

A morzsához

  • 200 g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 125 g vaj
  • 60 g lágy sötétbarna nádcukor
  • 50 g durvára vágott dió
  • 1/2 tk. fahéj
  • 2 ek. barna cukor
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tűzálló tálat kivajazunk.

A szilvát összekeverjük a cukorral, a keményítővel, a fahéjjal és a tálba fektetjük. Rámorzsoljuk a vajat.
A morzsához a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat a kezünkkel. Hozzákeverjük a nádcukrot, a diót és a fahéjat. Az egészet rászórjuk a szilva tetejére és megszórjuk a tetejét a barnacukorral.
Betoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
Kissé kihűtjük, majd melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, friss, gyümölcsös édesség.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!