Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói galuska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sima piskóta:

3 db tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt

Kakaós piskóta:

3 db tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt

Diós piskóta:

3 db tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt
1 ek. darált dió

Krém:

4 db tojássárgája
2 ek. keményítő
1 db vanília rúd
250 g tejszín
250 g tej
100 g cukor
50 g vaj

Szirup:

75 g cukor
100 ml víz
50 ml rum
1 db narancs reszelt héja

Az összeállításhoz:

150 g pirított, darált dió
100 g mazsola
100 ml rum
200 g baracklekvár

Csokiszósz:

200 ml víz
200 g cukor
200 g étcsokoládé (nagyon apróra vágva)

A tálaláshoz:

tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A piskótához a tojásokat egy tálba tesszük, elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton 1 percig habosítjuk. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, kb. 3 percig verjük. A lisztet a tojásos masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton összedolgozzuk, majd azonnal egy kb. 23 cm-es négyzet alakú formába öntjük, és 180°C-os sütőben megsütjük. A másik két piskóta hozzávalóival is így járunk el.

Elkészítés

A krémhez a tojássárgájákat keverjük ki a keményítővel, illetve a cukorral. A tejet, a tejszínt forraljuk fel a vanília kikapart magjaival, majd óvatosan keverjük a forró tejet a tojáshoz. Öntsük vissza a folyadékot a lábasba, lassú tűzön sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni.
A sziruphoz főzzük össze az összes hozzávalót,
Áztassuk be a mazsolákat a rumba.
A csokiszószhoz a vizet a cukorral forraljuk fel, adjuk hozzá a csokit. Keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
Az összeállításhoz fektessünk egy piskótát egy tálba, locsoljuk meg a szirup harmadával. Simítsuk rá a krém felét, a lekvár felét, a dió felét és a mazsola felét. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járjunk el.
Tegyük az egészet a hűtőbe egy éjszakára.
Tálaláskor egy kanállal szaggassunk galuskákat, és csokiszósszal, valamint tejszínhabbal tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Igazi klasszikus. Elég macerás, de megéri a fáradságot, mert fantasztikus.
Somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!