Somlói galuska
Hozzávalók
Sima piskóta:
Kakaós piskóta:
Diós piskóta:
Krém:
Szirup:
Az összeállításhoz:
Csokiszósz:
A tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A sziruphoz főzzük össze az összes hozzávalót,
Áztassuk be a mazsolákat a rumba.
A csokiszószhoz a vizet a cukorral forraljuk fel, adjuk hozzá a csokit. Keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
Az összeállításhoz fektessünk egy piskótát egy tálba, locsoljuk meg a szirup harmadával. Simítsuk rá a krém felét, a lekvár felét, a dió felét és a mazsola felét. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járjunk el.
Tegyük az egészet a hűtőbe egy éjszakára.
Tálaláskor egy kanállal szaggassunk galuskákat, és csokiszósszal, valamint tejszínhabbal tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Somlói galuska
Hozzávalók
Sima piskóta:
Diós piskóta:
Krém:
Szirup:
Az összeállításhoz:
Csokiszósz:
A tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A sziruphoz főzzük össze az összes hozzávalót,
Áztassuk be a mazsolákat a rumba.
A csokiszószhoz a vizet a cukorral forraljuk fel, adjuk hozzá a csokit. Keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
Az összeállításhoz fektessünk egy piskótát egy tálba, locsoljuk meg a szirup harmadával. Simítsuk rá a krém felét, a lekvár felét, a dió felét és a mazsola felét. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járjunk el.
Tegyük az egészet a hűtőbe egy éjszakára.
Tálaláskor egy kanállal szaggassunk galuskákat, és csokiszósszal, valamint tejszínhabbal tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?