Somlói galuska
Hozzávalók
Piskóta tésztához:
Kakaós tésztához:
Diós tésztához:
Krémhez:
Az öntethez:
Sziruphoz:
A szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Mind a három lapot így készítjük el. Ha kihűltek a lapok a krémmel összetöltjük.
A krém elkészítése: A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A többi cukrot a tej nagy részével feltesszük melegedni, a tojássárgát a vaníliás cukorral, a pudinggal, a liszttel simára keverjük, és ha forr a tej, sűrűre főzzük, majd így forrón a fehérjehabbal összekeverjük. Ezzel töltjük össze a lapokat úgy, hogy az egyik lapot meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk kevés dióval és erre tesszük a krémet, a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Szirup: 1,5 dl vizet, 7 dkg cukorral felforralunk, és ha langyosra hűlt hozzáadunk 2 teáskanál rumaromát.
Másnap szoktam tálalni, mert így finomabb, de ha teljesen kihűlt már lehet enni belőle. Felvert tejszínhabbal és csoki öntettel a legfinomabb.
Csokiöntet: 10 dkg étcsokit, 10 dkg tejcsokit felforraljuk a tejjel és a cukorral, és langyosra hűtjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Somlói galuska
Hozzávalók
Diós tésztához:
Krémhez:
Az öntethez:
Sziruphoz:
A szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Mind a három lapot így készítjük el. Ha kihűltek a lapok a krémmel összetöltjük.
A krém elkészítése: A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A többi cukrot a tej nagy részével feltesszük melegedni, a tojássárgát a vaníliás cukorral, a pudinggal, a liszttel simára keverjük, és ha forr a tej, sűrűre főzzük, majd így forrón a fehérjehabbal összekeverjük. Ezzel töltjük össze a lapokat úgy, hogy az egyik lapot meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk kevés dióval és erre tesszük a krémet, a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Szirup: 1,5 dl vizet, 7 dkg cukorral felforralunk, és ha langyosra hűlt hozzáadunk 2 teáskanál rumaromát.
Másnap szoktam tálalni, mert így finomabb, de ha teljesen kihűlt már lehet enni belőle. Felvert tejszínhabbal és csoki öntettel a legfinomabb.
Csokiöntet: 10 dkg étcsokit, 10 dkg tejcsokit felforraljuk a tejjel és a cukorral, és langyosra hűtjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?