Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseresznyés tejszín kupola

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Cseresznyés tejszín kupola
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

kb. 4-6 adaghoz

Tésztához

Krémhez

Cseresznye szószhoz

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A cseresznyét szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk.

Elkészítés

A krémhez a 2 tasak zselatin fixet a tejhez adjuk, és jól elkeverjük. A cukrot a likőrrel elkeverjük, hozzáadjuk a tejhez, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a már sűrűsödő tejbe.

A krémet hideg vízzel kiöblített kávéscsészékbe töltjük, 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle. A lapokat egy villával többször megszurkáljuk, majd az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült tésztát a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A hűtőből kivéve a krémet a csészékből kifordítjuk, és a tésztalapocskákra helyezzük.

Az étkezési keményítőt a cukorral elkeverjük, és kevés víz vagy cseresznye lé hozzáadásával sima masszává keverjük. A maradék cseresznyelevet az előkészített gyümölccsel együtt állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítős masszát. Az elegyet rövid időre újra forrásba hozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tortácskákat a még langyos cseresznye szósszal megrakva tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Cseresznyelikőr helyett használhatunk gyümölcslevet.

A cseresznyét pótolhatjuk más szezonális piros gyümölccsel.

Vélemények

Kata

Kata
2013.03.20. | 19:25

Hamar elfogyott.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!