Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű citromtorta piskótából

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt

Citromkrém:

5 citrom leve és reszelt héja
4 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Kivajazunk, és -lisztezünk egy csatos tortaformát, félretesszük.
2. Egy tálban robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd a tojássárgájával.
3. Utána óvatosan széles fejű fakanállal beleforgatjuk a lisztet.
4. Majd beleöntjük a csatos tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
5. A citromkrémhez egy tálba belereszeljük a citromok héját, és belecsavarjuk a levét, majd hozzárakjuk a porcukrot és a négy tojást. Összekeverjük, majd vízgőz fölött robotgéppel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt, robotgéppel apránként belekeverjük a margarint.
6. Amint megsült a piskóta, és kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd díszítjük citromdarabokkal.
sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
alul-felül sütés

Tálalás

12 főre.
Egyszerű citromtorta piskótából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!