Egyszerű citromtorta piskótából
Hozzávalók
Piskóta:
Citromkrém:
Elkészítés
Elkészítés
2. Egy tálban robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd a tojássárgájával.
3. Utána óvatosan széles fejű fakanállal beleforgatjuk a lisztet.
4. Majd beleöntjük a csatos tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
5. A citromkrémhez egy tálba belereszeljük a citromok héját, és belecsavarjuk a levét, majd hozzárakjuk a porcukrot és a négy tojást. Összekeverjük, majd vízgőz fölött robotgéppel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt, robotgéppel apránként belekeverjük a margarint.
6. Amint megsült a piskóta, és kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd díszítjük citromdarabokkal.
sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Tálalás
Egyszerű citromtorta piskótából
Hozzávalók
Piskóta:
Citromkrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Egy tálban robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd a tojássárgájával.
3. Utána óvatosan széles fejű fakanállal beleforgatjuk a lisztet.
4. Majd beleöntjük a csatos tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
5. A citromkrémhez egy tálba belereszeljük a citromok héját, és belecsavarjuk a levét, majd hozzárakjuk a porcukrot és a négy tojást. Összekeverjük, majd vízgőz fölött robotgéppel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt, robotgéppel apránként belekeverjük a margarint.
6. Amint megsült a piskóta, és kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd díszítjük citromdarabokkal.
sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?