Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojás
10 dkg liszt
14 dkg cukor
5 dkg darált dió

Krémhez:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
10 dkg darált dió

Díszítéshez:

fél, vagy negyed diószem
pici kakaópor
5-10 dkg darált/vagdalt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát készítünk. Egy kb. 22 centis papírozott tortakarikában sütjük 170 fokon tűpróbáig. Kihűtjük.
A krémhez habosra keverjük a margarint, beletesszük a porcukrot és azzal is habosítjuk még kicsit. Egy kanállal félreteszünk a díszítéshez.
A diót egy száraz serpenyőbe tesszük, és néhány percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Így teljesebb, intenzívebb lesz az íze.
A krémbe keverjük a vanillint és a kihűlt pirított diót.
A tortakarikát 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, majd szépen bevonjuk vele az egész tortát.
Az oldalát vagdalt, vagy darált dióval panírozzuk.
A félretett krémbe kevés kakaóport keverünk, mellyel díszítést rajzolhatunk a torta tetejére, majd ráhelyezzük a fél diószemeket.

Alternatív elkészítés

Ez is egy igazán "ősi", hagyományosabb recept, de anyukám férje rajong érte. Bízom benne, van még, akinek elnyeri a tetszését. :)
Diótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!