Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?