Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos gesztenyekrémmel töltött palacsinta karamell szósszal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos gesztenyekrémmel töltött palacsinta karamell szósszal

10 db édes palacsinta
0,5 l tej
3 ek. cukor
20 dkg gesztenyemassza
kevés rum vagy rumaroma

Karamellhez:

25 dkg kristálycukor
4 ek. víz
1,5 dl habtejszín
5 dkg vaj

Tetejére:

mandulalapka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre főzzük és állandó keverés mellett langyosra hűtjük. A még nem teljesen kiolvadt gesztenyepürét belereszeljük. Ízesítjük rummal vagy aromával és a palacsintákat megkenjük a krémmel. Négyrét hajtjuk és tányérra tesszük, majd leöntjük karamellszósszal és megszórjuk lapkára vágott mandulával. Karamellszószhoz a cukrot összekeverjük a vízzel, és lassú tűzön állandó keverés mellett a cukor olvadásáig melegítjük, majd aranybarnára karamellizáljuk. Ha kész tűzről le,hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, visszatesszük, és addig kevergetjük, míg egyneművé nem válik.

Tálalás

10 db

Alternatív elkészítés

Mielőtt a karamellszószt ráöntenénk, érdemes a krémmel töltött palacsintákat jól lehűteni, mert úgy sokkal finomabb!
Pudingos gesztenyekrémmel töltött palacsinta karamell szósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!