Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)
Hozzávalók
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukor felével és a tojás sárgájával habossá keverjük, a citromhéjat hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk és hozzákeverjük a vajas-tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a cukor maradék felével habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába.
A bárányos sütőformát kizsírozzuk (vajazzuk), zsemlemorzsával megszórjuk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütő alsó részében 45 perc alatt 180 fokon (alsó és felső melegítéssel) készre sütjük.
A formát nedves konyharuhába csavarva egy kicsit hagyjuk hűlni. Utána óvatosan a formából kivesszük a süteményt, teljesen hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a citromlével összekeverjük és a bárányt bekenjük vele.
Alternatív elkészítés
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)
Hozzávalók
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukor felével és a tojás sárgájával habossá keverjük, a citromhéjat hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk és hozzákeverjük a vajas-tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a cukor maradék felével habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába.
A bárányos sütőformát kizsírozzuk (vajazzuk), zsemlemorzsával megszórjuk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütő alsó részében 45 perc alatt 180 fokon (alsó és felső melegítéssel) készre sütjük.
A formát nedves konyharuhába csavarva egy kicsit hagyjuk hűlni. Utána óvatosan a formából kivesszük a süteményt, teljesen hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a citromlével összekeverjük és a bárányt bekenjük vele.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?