Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
25 dkg liszt

Töltelék:

35 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tojás
5 dkg búzadara (gríz)
30 dkg barack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, olajjal, tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a tésztamasszába.
Kisebb tepsibe öntjük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojással és a grízzel, rákanalazzuk a tésztára és villával kissé elkeverjük. Ezután jön a feldarabolt barack. Előre melegített lerben (sütőben) készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a Kiskegyedben találtam.Őszibarack helyett sárgabarckkal készítettem.
Cukor helyett a tésztába és a túróba is 3-3 kanál folyékony édesítőszert használtam.
Nagyon finom.
Barackos-túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!