Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres morzsasüti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Morzsához:

10 dkg margarin
15 dkg barna cukor
1 csipet só
15 dkg liszt

Töltelékhez:

35 dkg eper
15 dkg barna cukor
2 ek. liszt

Tésztához:

20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csipet só
2 db tojás
15 dkg liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A morzsához a margarint megolvasztjuk, és a cukorral, sóval habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk.
Hűtőbe tesszük.
Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, ha nagyobbak a gyümölcsök, felszeleteljük, (én csak félbevágtam, mert elég apró volt) és a barna cukorral, majd a liszttel óvatosan összeforgatjuk.
A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.
Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
Az epres tölteléket elosztjuk a tészta tetején, majd rászórjuk a morzsát
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.

Tálalás

Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
12 nagyobb szelet sütemény lett ebből az adagból.
Tepsi mérete: 20*34 cm

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.
Epres morzsasüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!