Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Finom ananászos-marcipános süti

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Finom ananászos-marcipános süti
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Kevert tészta

Máz

Elkészítés

Elkészítés

Az ananászt meghámozzuk, a fás közepét eltávolítjuk, majd 200 g-ot kis kockákra vágunk. A marcipánmasszát egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól átkeverjük.

Hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Mindegyik tojást kb. fél percig keverjük bele. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk. Legvégül belekeverjük az ananászt. A tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt gyümölcskenyér-formába (30 x 11 cm) öntjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 65 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint elkészítjük, és a kihűlt tortára öntjük. Ízlés szerint ananásszal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss ananász helyett használhatunk konzerv gyümölcsöt is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!