Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Muffin édes-ropogós morzsával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Morzsához:

1 negyed bögre cukor
1 harmad bögre liszt
1 fél teáskanálnyi őrölt fahéj
1 negyed bögre olvasztott vaj

Muffinhoz:

2 bögre liszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
fél teáskanál só
fél bögre puha sótlan vaj (10-12 dkg)
1 bögre cukor
2 tojás
két harmad bögre tej
2 bögre friss vagy mélyhűtött gyümölcs (Én ribizlit használtam)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Első lépés:

Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. Vajazd ki a muffinformákat.

Második lépés:

Készítsd el a muffin tetejére szánt morzsát. Egy közepes méretű tálban kézzel dolgozd össze a hozzávalókat,amíg rögökké nem áll össze, majd tedd be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen.

Harmadik Lépés:

Készítsd el a muffinokat.Keverd össze a hozzávalókat, majd forgasd bele a tésztába a gyümölcsöt. ( Ha te is fagyasztott gyümit használsz akkor mielőtt beletennéd a tésztába forgasd át egy kis lisztben.)

Negyedik Lépés:

Kanalazd a tésztát a muffin formába, majd szórd meg a tetejét a morzsával. Süsd 5 percig, majd vedd lentebb a hőfokot 190 fokra és süsd további 20 percig.
Muffin édes-ropogós morzsával Muffin édes-ropogós morzsával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!