Nugátos mini torták
Hozzávalók
Muffin formához ( 24 darabos ):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.
Töltelék:
A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).
Díszítés:
A süteményt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.
Nugátos mini torták
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Muffin formához ( 24 darabos ):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.
Töltelék:
A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).
Díszítés:
A süteményt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?