Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
4 evőkanál finomliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
8 evőkanál kristálycukor

Túrókrém:

50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 kávéskanál vanília aroma
1 dl víz
3 dl habtejszín

Díszítés:

180 g étcsokoládé
2 evőkanál olívaolaj
0.25 dl habtejszín
kb. 5 db óriás Túró Rudi
dekorgyöngyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 7 evőkanál kristálycukorral. Utána hozzákeverjük a sót, sütőport, lisztet és a kakaóport. Ezt csomómentesre keverjük.

A tojásfehérjéket felverjük a maradék 1 evőkanál cukorral. 1-2 kanállal hozzáadunk a csokis masszához, ezzel lágyítva azt. Utána a többi habot is óvatosan hozzáforgatjuk.

Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt megsült-e a piskótánk.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.

Túrókrém elkészítése

A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadunk 13 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot meg, a vanília aromát.

A vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, majd ezt is hozzákeverjük a túrós keverékhez.

A tejszínt 2 dkg porcukorral habosra felverjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.

Összeállítás

A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet. Ezt érdemes a tortaformában elvégezni, hogy ne folyjon ki a túrókrém. Rakjuk be hűtőbe, hogy összeálljon.

Dekoráció

Az étcsokoládét darabokra törjük, hozzáadjuk az olívaolajat és a kevés tejszínt. Lassú tűzön olvadásig melegítjük, folyamatos kevergetés mellett.

A Túró Rudikat érdemes már az elején kivenni a hűtőből, hogy könnyen vágható legyen vizes késsel. Ferdén levágjuk a széleit a Rudiknak.

A torta tetejére öntjük a csokimázat, és szépen elkenjük rajta. Utána ízlés szerint beleültetjük a Túró Rudikat, és megszórjuk dekorgyöngyökkel.

Érdemes egy éjszakát a hűtőben állnia, hogy összeálljon.
Túró Rudi torta Túró Rudi torta Túró Rudi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!