Túró Rudi torta
Hozzávalók
Piskóta:
Túrókrém:
Díszítés:
Elkészítés
Piskóta elkészítése
A tojásfehérjéket felverjük a maradék 1 evőkanál cukorral. 1-2 kanállal hozzáadunk a csokis masszához, ezzel lágyítva azt. Utána a többi habot is óvatosan hozzáforgatjuk.
Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt megsült-e a piskótánk.
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.
Túrókrém elkészítése
A vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, majd ezt is hozzákeverjük a túrós keverékhez.
A tejszínt 2 dkg porcukorral habosra felverjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
Összeállítás
Dekoráció
A Túró Rudikat érdemes már az elején kivenni a hűtőből, hogy könnyen vágható legyen vizes késsel. Ferdén levágjuk a széleit a Rudiknak.
A torta tetejére öntjük a csokimázat, és szépen elkenjük rajta. Utána ízlés szerint beleültetjük a Túró Rudikat, és megszórjuk dekorgyöngyökkel.
Érdemes egy éjszakát a hűtőben állnia, hogy összeálljon.
Túró Rudi torta
Hozzávalók
Piskóta:
Túrókrém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Piskóta elkészítése
A tojásfehérjéket felverjük a maradék 1 evőkanál cukorral. 1-2 kanállal hozzáadunk a csokis masszához, ezzel lágyítva azt. Utána a többi habot is óvatosan hozzáforgatjuk.
Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt megsült-e a piskótánk.
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.
Túrókrém elkészítése
A vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, majd ezt is hozzákeverjük a túrós keverékhez.
A tejszínt 2 dkg porcukorral habosra felverjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
Összeállítás
Dekoráció
A Túró Rudikat érdemes már az elején kivenni a hűtőből, hogy könnyen vágható legyen vizes késsel. Ferdén levágjuk a széleit a Rudiknak.
A torta tetejére öntjük a csokimázat, és szépen elkenjük rajta. Utána ízlés szerint beleültetjük a Túró Rudikat, és megszórjuk dekorgyöngyökkel.
Érdemes egy éjszakát a hűtőben állnia, hogy összeálljon.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?