Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csillagtekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csillagtekercs
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 25x35 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Egy keverőedényben a tojást, a tojássárgáját, vizet és a cukrot elkeverjük, és konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport is, majd a tojásos masszához forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 9 perc

Sütés után a piskótát sütőrácsra helyezett sütőpapírra borítjuk, majd a piskótáról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.

A marcipánt a porcukorral hintett munkafelületen 25x35 cm-es lappá nyújtjuk. A kihűlt piskótatésztán a mogyorókrémet egyenletesen elsimítjuk, majd a kinyújtott marcipánt is ráhelyezzük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínből 3 evőkanálnyit nyomózsákba töltünk, és a díszítéshez félreteszünk. A maradék tejszínkrémet a kinyújtott marcipánra simítjuk. Végül a süteményt (az alatta lévő sütőpapír segítségével) feltekerjük.

A félretett tejszínből csillag mintákat nyomunk a süteményre, és dekorgyönggyel díszítjük. A süteményt tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!