Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis gesztenyeszelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokis gesztenyeszelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 40 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • Kevés ribizlilekvár

Krémhez

  • 250 ml hideg habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást a cukorral, a vanillincukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát széltében kettévágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.

A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.

A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.

Vélemények

Katus12

Katus12
2014.05.03. | 12:13

Gesztenyét miután kikevertem a hozzávalókkal, lehetetlen volt reszelni. Rákentem a tetejére. Így is mutatós, finom süti.
Luca80

Luca80
2012.12.24. | 15:58

Én háromszor fogtam hozzá megsütni a tésztát. De nem sikerült. Valakinek tapasztalata ezzel a recepttel kapcsolatban?
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!