Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rotschild piskóták csokoládé mousse-szal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta felverthez:

3 tojás
4 dkg kristálycukor
2 dkg Dr. Oetker Vanillincukor (vagy 6 dkg kristálycukor)
6 dkg liszt

Csokis felverthez:

3 tojás
6 dkg kristálycukor
pici rumaroma
4 dkg liszt

Díszítésnek:

durvára tört sótlan mogyoró és/vagy dió
15 dkg tejcsokoládé
15 dkg fehér csokoládé

Csokoládé habhoz:

3 tojás
20 dkg étcsokoládé
4 ek. kristálycukor
2 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejszín legyen a hűtőben felverés előtt 1-2 órával.

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájába elkeverjük alaposan a cukrot.
A lisztet (ill. a kakaóporos lisztet) elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a sárgájás cukros elegyünkbe.
A fehérjéket kemény habbá verjük, gyors, nagy mozdulatokkal kevés ideig elkeverjük a lisztes masszánkba.
Nyomózsákba töltjük, majd babapiskóta formákat nyomunk ki a sütőpapírral fedett tepsinkre. Megszórjuk mogyoróval és/vagy dióval.
Előmelegített gázsütőben nekem kb. 11 perc alatt megsült 3-4 (inkább 3) -as fokozaton.
Felszedjük őket óvatosan a papírról.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, pici étolajat öntünk bele.
Ha ez kész, belemártogatjuk, vagy megkenjük kanállal a piskóták alját (amin sültek)
Hagyjuk dermedni a csokoládét.
Csokihab:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat 2 kanál cukorral habosra keverjük.
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, közben kemény habbá verjük a habtejszínt.
A felolvadt csokit beleöntjük a tojássárgájába, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habtejszínt.
A fehérjéket 70%-ig felverjük, majd beletesszük a maradék 2 evőkanál cukrot, tovább verjük kemény habnak.
Hozzákeverjük a csokoládés masszánkhoz.
Tálkákba, vagy poharakba tálaljuk. Tejszínhabbal lehet díszíteni.

Tálalás

A piskótákból nekem egy mélyebb tálnyi lett, a habból 5-6 kisebb mélytányérnyi.

Alternatív elkészítés

Eredetileg a Rotschild piskóta fehér piskóta felvert, mogyoróval van megszórva és csokoládé van az alján.
Én csak 1 kanál cukrot raktam még a fehérjébe a habnál, mert nem szeretem a túl édes dolgokat.
Rotschild piskóták csokoládé mousse-szal Rotschild piskóták csokoládé mousse-szal Rotschild piskóták csokoládé mousse-szal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!