Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Különleges krémlikőrös tekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Különleges krémlikőrös tekercs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Piskótához

Töltelékhez

Ezen kívül

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral béleljük, úgy, hogy a sütőpapír szélét a tepsi nyitott oldalánál keretként visszahajtjuk.

Elkészítés

A tojást és a tojás sárgáját egy keverőtálban konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt narancshéjat, és a masszát további két percig keverjük a robotgéppel. A lisztet a sütőporral elkeverjük és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán a masszához keverjük. A masszát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve, sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Miután a piskóta kihűlt, megfordítjuk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, majd visszafordítjuk a süteményt.

A piskótát egyenletesen megkenjük narancslekvárral. A csokoládés Mousse-t, a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint, de csak 200 ml tejjel és a krémlikőrrel, elkészítjük. A tejszínt a habfixálóval és a reszelt narancshéjjal kemény habbá verjük. A Mousse-t a piskótán egyenletesen elsimítjuk, úgy, hogy a tészta széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tejszínt kis halmokban elosztjuk, és amint a krém szilárdulni kezd (kb. 10 perc), a piskótát a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A süteményt legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A porcukrot a kakaóporral elkeverjük, és a süteményre szórjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!