Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseresznyés pite

Nikol receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1967-nikol
Cseresznyés pite
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

Tészta

  • 30 dkg liszt (lehet fele tönköly)
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg darált mandula
  • 1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 cl hideg víz

Töltelék

  • 90 dkg cseresznye (tisztítva, lehet fele meggy)
  • 2 dkg tápióka keményítő (vagy tápiókagyöngy)
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 8-10 dkg nádcukor vagy nyírfacukor
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

26 cm piteforma.
A sütőt melegítsük elő 180 'C - ra.

A lisztet, vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk a tésztát. Pihentetjük fél órát majd két részre osztjuk, az egyik lehet kicsit nagyobb. Kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát úgy, hogy a szélére is kerüljön a kisebb tésztát is kör alakúra nyújtjuk.
Ha tápiókagyönggyel dolgozunk, akkor azt előtte 1 órát vízben kell áztatni és utána szűrőn áttörni. Ha ez nincs, akkor vaníliás pudingporral helyettesíthető.
A megtisztított kimagozott cseresznyét (vagy meggyet) összekeverjük a cukorral és a tápiókakeményítővel, (ha nagyon sok levet engedett, akkor azt még az elején leöntjük elég rá kb. 8 cl lé) a fahéjjal és a tésztára öntjük, elegyengetjük és befedjük, a másik tésztalappal a tetejét lekenhetjük tejjel vagy tojással és villával megszurkáljuk. Én tésztarácsozóval csináltam rá a csíkozást. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Csak kihűlve szeletelhető, mert addigra a tápióka zselészerű lesz.

Tálalás

16 szelet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!