sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baracklekváros rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Baracklekváros rétes

1000 g rétesliszt
4 dl tejszín vagy tej
4 db tojás
40 g finomliszt
cukor
0,5 rúd vanília
300 g baracklekvár
reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Készítsünk rendes rétestésztát. Nyújtsuk ki, és hagyjuk megszáradni, de nem annyira, mint általában szokás. Vegyünk kerek tortalap nagyságú fedőt, helyezzük a száradó rétesre, és késsel kerek formára vágjuk a fedő után. A hajszálvékony forró zsírban süssük ki. Tegyük szitára száradni, hogy a zsír lecsurogjon róluk. Tartsuk meleg helyen. Készítsünk a tejszínből, vagy tejből, a tojássárgákból és finomlisztből, a tetszés szerinti mennyiségű cukorból kis vaníliakrémet. Főzzünk bele egy fél rúd vaníliát. Ezt habüstben egész sűrűre kell összefőzni. Mikor már elég sűrű, a felforrt masszába keverjük a tojáshabbá vert fehérjét. Most helyezzük egymásra a kisült lapokat, és töltsük meg felváltva krémmel, és az olvasztott baracklekvárral. Tortalapok módjára rakjuk őket egymás fölé, tetejét hintsük meg reszelt csokoládéval.

Tálalás

Melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!