Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúdhoz, kb. 12 szelet:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
40 dkg eper (tisztítva)
5-6 db babapiskóta
1,5 dl tej
6 ek. porcukor
4 dkg darált mandula
10 dkg olvasztott vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kikenjük olvasztott vajjal, a sütőt 170 'C melegítjük. Az epret megmossuk és felkockázzuk. A babapiskótát összetörjuk 4-5 darabra.

Elkészítés

A tejet felmelegítjük, nem kell felforralni, és az összetört babapiskótára locsoljuk. Átforgatjuk és hozzáadjuk a felkockázott epret, a mandulát és a cukrot, összekeverjük, ha nagyon leveses adunk még hozzá babapiskótát.
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk ehhez a lapokat egyesével benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal a lapokat. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük és az előkészített tepsire tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve egy nedves konyharuhával letakarjuk és várunk negyed órát, így kicsit puhul és könnyebb vágni.
Epres rétes Epres rétes Epres rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!