Epres rétes
Hozzávalók
2 rúdhoz, kb. 12 szelet:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk ehhez a lapokat egyesével benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal a lapokat. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük és az előkészített tepsire tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve egy nedves konyharuhával letakarjuk és várunk negyed órát, így kicsit puhul és könnyebb vágni.
Epres rétes
Hozzávalók
2 rúdhoz, kb. 12 szelet:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk ehhez a lapokat egyesével benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal a lapokat. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük és az előkészített tepsire tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve egy nedves konyharuhával letakarjuk és várunk negyed órát, így kicsit puhul és könnyebb vágni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?