Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó kelt rétese

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

1/ Keverék:

2 pohár natúr joghurt
3 egész tojás
2 joghurtos pohár búzadara
2 joghurtos pohár kristálycukor
1 joghurtos pohár étolaj
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor (ezeket összekeverni)

2/ Túró töltelék:

1 kg Zsírszegény túró
1/2 kg cukor (lehet kevesebb is, ízlés szerint)
4 egész tojás
4 db kicsit szikkadt zsömle (meghámozva és apró kockákra feldarabolva, zsemlemorzsa helyett)
1 cs. 8 db-os réteslap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

1/ keverék elkészítése: alaposan összekeverjük az anyagokat /ezzel kenegetjük a rétes lapokat/
2/ A túró töltelék elkészítése /saját ízlés szerint/
3/ A réteslap, csomagból kibontása /konyharuhával leterítve, mindig csak egyet veszek ki a ruha alól.

Elkészítés

Az asztalra leterítek egy nagyobb nejlon zacskót szétvágva, amire ráteszek 1db réteslapot és megkenem 3 evőkanálnyi keverékkel, ráteszem a másik réteslapot, amit szintén megkenek 3 evőkanálnyi keverékkel, és rákenjük a túró töltelék negyed részét. Feltekerjük és zsírozott lisztezett nagy tepsibe helyezzük. Ezt a műveletet megismételjük még 3x. Ez pontosan belefér egy nagyobb tepsibe. A maradék keverékkel megkenjük a rudakat, ha marad, még ráöntjük a végekre. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 35-40 percig /tűpróbáig/ sütni. Melegen és hidegen is nagyon finom sütemény. Aki szereti tehet mazsolát, vagy citromhéjat a túróba. Nagyon finom a mákos meggyes töltelékkel is.

Tálalás

Kb. 40-50 nagyobb szelet készíthető belőle.

Tárolás

Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Én a gyermekeimnek édesítőszerrel is kipróbáltam, úgy is finom.
Margó kelt rétese Margó kelt rétese

Hozzászólások

fogdmargo@freemail.hu
FogdMargó
Dátum 2012. August. 25. 19:29
Nagyon egyszerű, csak hozzá kell fogni, és 3/4 óra alatt kész a finom friss rétes:)

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!