Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
10 dkg olvasztott vaj

máktöltelék:

50 dkg darált mák
10 dkg méz
15 dkg porcukor
1 db narancs reszelt héja
1 kk. fahéj
4 dl tej
8 dkg búzadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kikenjük olvasztott vajjal, a sütőt 170 'C-ra melegítjük.

Elkészítés

A töltelékhez a cukrot, mézet, fűszereket keverjük el a tejben, egy lábasba tegyük fel főni. Ha már langyosodik, szórjuk bele a búzadarát és kevergetve forraljuk fel. Ha forr, tegyük hozzá a darált mákot, jól keverjük át. Le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk. Ehhez a lapokat egyesével, benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk a töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük és az előkészített tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve egy nedves konyharuhával letakarjuk a réteset és várunk negyed órát, így kicsit puhul és könnyebb vágni.

Alternatív elkészítés

A máktöltelékbe reszelt almát vagy meggyet is tehetünk. A cukor mennyisége is változhat, ízléstől függ, én folyamatosan kóstolgatom, míg készítem :P
Mákos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!