Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes-meggyes rétes és mákos-meggyes rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

3 rúdhoz:

2 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
20 dkg mák
20 dkg cukor
3 tojásfehérje
1 citrom leve és reszelt héja
1 üveg bontott meggy
20 dkg búzadara
1 evőkanál zsír
20 dkg cukor
1 üveg bontott meggy
1 pohár tejföl /nagy/
3 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 dl olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tejfölös massza elkészítése:
A tojásokkal, a cukorral, vaníliával felverjük a tejfölt.
Mák töltelék: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát és végül a lecsepegtetett meggyet. 2 rétes lapot egymásra fektetünk mindkettőt megkenjük olajjal, rákenjük a mákos töltelék felét és meglocsoljuk a tejfölös masszával és szorosan feltekerjük tepsibe fektetjük. Megkenjük a tejfölös masszával, 3 rudat készítünk.
A búzadarát a zsíron megpirítjuk, majd vízzel felöntve puhára pároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
2 réteslapot kifektetünk, amit olajjal megkentünk és rászórjuk a búzadara 1/3 részét majd megszórjuk a lecsepegtetett meggyel és meglocsoljuk a tejfölös masszával, szorosan feltekerjük, tepsibe fektetjük és megkenjük a tejfölös masszával. 3 rudat készítünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral.

Tálalás

Otthon készített rétes tésztával is nagyon finom, de így egy kicsit egyszerűbb!
Grízes-meggyes rétes és mákos-meggyes rétes Grízes-meggyes rétes és mákos-meggyes rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!