Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi rétes /túrós-szedres, meggyes, túrós/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A rétes tésztához:

50 dkg liszt
diónyi zsír
4-4,5 dl langyos víz

Töltelékekhez:

50 dkg túró
szeder
magozott meggy
3-4 tojás
cukor
2 nagypohár tejföl
zsemlemorzsa
zsír
fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a tálba helyezzük, a zsírral elmorzsoljuk, langyos, sós vízzel puha tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, két cipóra osztjuk. Tetejét megkenjük langyos zsírral és pihentetjük kb. 15-20 percet. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejfölöket a 2-3 tojássárgájával összekeverjük, a tojásfehérjéket felverjük és hozzáadjuk. Ha nagyon sűrű egy kis tejjel hígíthatjuk. A túrót 1 tojással kikeverjük, a cukrot csak akkor adjuk hozzá, ha töltjük a tésztát, akkor nem enged levet. A meggyet, ha konzerv lecsepegtetjük. Az asztalt abrosszal leterítjük, meghintjük liszttel, a közepére tesszük a tésztát. Egy kis téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük egy kis langyos zsírral, elkezdjük nyújtani, a rétestésztának hártyavékonyságúnak kell lenni. A tésztának azt a részét, ami lelóg az asztalról kezünkre csavarva leszedjük. Meglocsoljuk zsírral a tésztát /nem sokkal/ a tejfölös lével is locsoljuk. A túróba cukrot teszünk és ezt a tölteléket ráhintjük, felébe tehetünk szedret. A meggyes tölteléknél egy kis zsemlemorzsával meghintjük a tésztát, mielőtt a meggyet rászórjuk, ez felszívja a meggy maradék levét. A tészta széleit felhajtjuk, egy kicsit az abrosz segítségével két oldalról felcsavarjuk. Szeleteljük majd nagyon vékonyan kizsírozott tepsibe tesszük. A maradék tejfölös lével meglocsoljuk úgy, hogy ellepje a tésztát és sütjük. Ha kisült tehetünk rá porcukrot.
Házi rétes /túrós-szedres, meggyes, túrós/ Házi rétes /túrós-szedres, meggyes, túrós/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!