Túrós rétes baracköntettel
Hozzávalók
Túrós rétes baracköntettel
A töltelékhez:
Az őszibaracköntethez:
Elkészítés
Elkészítés
2 réteslapot egymásra fektetünk. Az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejföllel, meglocsoljuk vele a réteslapot, csíkban rátesszük a túrós töltelék negyedét, feltekerjük, a tetejét is megkenjük a vajas tejföllel. Tepsibe tesszük, a többi lapot is így töltjük meg.
Addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A baracköntethez a barackokat apró kockákra vágjuk, feltesszük főni a hozzávalókkal. Addig forraljuk, amíg levének nagy részét elfőtte, és szirupszerűvé vált.
A melegen felszeletelt rétest nyakon öntjük a forró öntettel.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Túrós rétes baracköntettel
Hozzávalók
Túrós rétes baracköntettel
A töltelékhez:
Az őszibaracköntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2 réteslapot egymásra fektetünk. Az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejföllel, meglocsoljuk vele a réteslapot, csíkban rátesszük a túrós töltelék negyedét, feltekerjük, a tetejét is megkenjük a vajas tejföllel. Tepsibe tesszük, a többi lapot is így töltjük meg.
Addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A baracköntethez a barackokat apró kockákra vágjuk, feltesszük főni a hozzávalókkal. Addig forraljuk, amíg levének nagy részét elfőtte, és szirupszerűvé vált.
A melegen felszeletelt rétest nyakon öntjük a forró öntettel.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?