Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vastag mákos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipet só
2-3 ek tejföl (szükség esetén)

Mák töltelék:

4 dl tej
30 dkg cukor
40 dkg darált mák
5 dkg búzadara
5 dkg margarin
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojássárgája
4 tojásfehérje
Magvalt meggy
Meggylekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsi mérete: 30x25 cm.

Elkészítés

Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el, a hozzávalókból linzer tésztát készítünk, hűtőben legalább 30 percet pihentetjük folcpakba csomagolva. Amíg pihen, a tészta elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A tejet, cukrot, vaníliás cukrot felfőzzük, a darált mákhoz keverjük a búzadarát és megfőzzük a tejben. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, a citrom levét és héját, a tojások sárgáját, majd a keményre felvert tojásfehérjéket.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk, tepsi nagyságura nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük meggylekvárral, ráöntjük a máktölteléket, majd tetszés szerint kirakjuk magvalt meggyel. Erre tesszük a második lapot, megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta. Előmelegített sütőben kb.180°-on 35-40 percig sütjük. Tű próbával ellenőrizzük, hogy a töltelék már nem ragad, akkor megsült a tészta.
A kihűlt tésztát csokoládémázzal vonjuk be.
Vastag mákos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!