Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kivi krèmes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

10 dkg mandula
4 ek cukor
4 ek vìz

Krèm:

2,5 dl habtejszin
3 ek görög joghurt vagy tejföl
50 dkg krèmes túró
16 dkg cukor
1 citrom leve
0,5 dl vìz
3 db friss kivi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A vizet ès cukrot összekeverjük felforraljuk, beleszórjuk a mandulàt elkeverjük ès egy percig forraljuk. Majd az egyik kinyújtott leveles tèszta tetejèn egyenletesen szètkenjük. 175'C sütőben aranybarnàra sütjük a màsik csomag tèsztàt simàn mandula nèlkül sütjük ki. A mandulàsat felszeleteljük 16 -20 szeletre. Hagyjuk kihűlni

Krèm

A zselatint a hideg vìzzel elkeverjük, majd forràspongig melegìtjük. Hagyjuk hűlni, de mèg folyósan kell a krèmhez keverni.
A túrót a cukorral citromlèvel joghurttal elkeverjük, hozzàadjuk az előkèszìtett zselatint.
A tejszint a vanilincukorral kemèny habbà verjük ès a túróhoz forgatjuk.
A kivit megpucoljuk apró kockàra vàgjuk ès a krèmbe keverjük

Összeàllìtàs

Magas falú tepsibe vagy krèmeskeretbe tesszük alulra a sima kisült leveles tèsztàt. Erre ràsìmìtjuk a krèmet, a tetejère a madulàs lap kerül.
Pàr óràra hűtőbe tesszük. Legjobb ha egy èjszakàt àll

Alternatív elkészítés

Èrdemes a tèsztàt előre a tepsink mèretère igazìtani. Nekem 20x35cm lett .
A sima tèszta sütèsènèl a tèszta tetejère egy sütőlemez vagy tepsi tehető igy nem púposodik fel
Kivi krèmes Kivi krèmes Kivi krèmes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!