Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyepürés szelet

burgereva receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/3000-burgereva
Gesztenyepürés szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

  • 60 dkg gesztenyepüre
  • 1 rumaroma
  • 2 dl friss tejszín
  • ízlés szerint porcukor

Tetejére

  • 1 csomag vanília ízű krémpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 kanál porcukor
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. Miután kihűlt kettévágom. A gesztenyepüréhez hozzákavarom a cukrot a rumaromát és a keményre vert tejszínt. Ezzel megtöltöm a tésztát. A tejjel és porcukorral kézi robottal kikavarom a krémport és rásímítom a tészta tetejére. Csokoládéval díszítem.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én házilag készítem a gesztenyepürét, amit mélyhűtőben tárolok. Nagyon sokáig eláll. Ezt még az ősszel készítettem és mivel nagyon édes volt a gesztenye kevés cukrot használtam hozzá. A kereskedelemben cukros gesztenyepürét lehet kapni, amit ki-ki ízlés szerint még édesíthet.
Hogy puhább és finomabb legyen, a tésztát meg szoktam locsolni cukorsziruppal.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!